Autor Wątek: WiP/Prace w toku: Radowice  (Przeczytany 4123 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline UAZownik

  • Global Moderator
  • Pioneer
  • *
  • Supporter
  • *
  • Wiadomości: 332
  • Kartoteka
  • Siła reputacji: 139
  • UAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezes
  • Dobry, sceneria do kontroli!
  • Distance Travelled: 2183km
  • Trains Routed: 1003
Radowice
« dnia: 21 Maj 2016, 17:41:29 »
Dzisiaj chciałbym przedstawić mój mały mapiarski debiut - malutką i wręcz archaiczną stację Radowice.

Stacja jest niezelektryfikowana, posiada dwa tory główne, jeden boczny wraz z torem specjalnym żeberkowym, oraz jeden peron znajdujący się przy torze 1. Sygnalizacja kształtowa, dopuszczalna prędkość szlakowa wynosi 60km/h, tor numer 2 posiada stałe ograniczenie do 20km/h, natomiast tor przy ładowni 25km/h. Rozjazdy numer 1 i 5 posiadają napęd mechaniczny, reszta jest ręczna. Tor numer 3 osłonięty jest dwoma wykolejnicami. Sceneria nieprzystosowana do SCSa, bo i po co.


Uprzedzając - nie, nie będzie to stacja zelektryfikowana. Mamy w TD już trakcję spalinową i parową, więc warto w końcu upowszechnić scenerie bez druta. Mam nadzieję, że wkrótce ich ilość wzrośnie, i nie będą to tylko moje produkcje ;)


Z błędów znanych przeze mnie, a jak na razie nie do naprawienia:
- nastawnia powinna być parterowa, z braku modelu niestety musiałem posiłkować się piętrową,
- słupki ukresowe umieszczone są 4m między osiami torów, TD nie pozwala usytuować ich bliżej,
- brakuje wskaźników W13,

Zapraszam do testów i oceniania.


Edit 19.06.2016:
- poprawa ograniczeń prędkości
- podmiana peronu na ziemny
- urozmaicenie placu ładunkowego
- dodanie nazwy stacji na nastawni
- zmiana napędu rozjazdu nr 1 na scentralizowany
- ujednolicenie torowe szlaków
- inne drobne poprawki

Edit 18.08.2016:
- poprawka maksymalnej ilości userów na stacji

Aktualny numer scenerii: 7d719392.sc
« Ostatnia zmiana: 08 Sierpień 2017, 17:34:24 wysłana przez Ulfrig »
„Każdy pracownik kolejowy, którego czynności związane są z ruchem pociągów i wykonywaniem manewrów, powinien znać szczegółowo
»Instrukcję o sygnalizacji«."

Automatyk, drogowiec i ruchowiec z zamiłowania.

Offline Ryszard-san

  • Global Moderator
  • Pioneer
  • *
  • Supporter
  • *
  • Wiadomości: 283
  • Kartoteka
  • Siła reputacji: 181
  • Ryszard-san prezesRyszard-san prezesRyszard-san prezesRyszard-san prezesRyszard-san prezesRyszard-san prezesRyszard-san prezesRyszard-san prezesRyszard-san prezesRyszard-san prezesRyszard-san prezesRyszard-san prezes
  • Distance Travelled: 11628km
  • Trains Routed: 1312
Re: Radowice
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Maj 2016, 17:47:04 »
Nie wiedziałem że słupki mają "okres" ;), jeżeli już to ukresowe (biało czerwone) lub hektometrowe
EU06-18;gags;gags;120a;120a;609a

Offline UAZownik

  • Global Moderator
  • Pioneer
  • *
  • Supporter
  • *
  • Wiadomości: 332
  • Kartoteka
  • Siła reputacji: 139
  • UAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezes
  • Dobry, sceneria do kontroli!
  • Distance Travelled: 2183km
  • Trains Routed: 1003
Re: Radowice
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Maj 2016, 17:53:37 »
Wkradła się literówka, poprawione ;)
„Każdy pracownik kolejowy, którego czynności związane są z ruchem pociągów i wykonywaniem manewrów, powinien znać szczegółowo
»Instrukcję o sygnalizacji«."

Automatyk, drogowiec i ruchowiec z zamiłowania.

Offline dyżurny

  • Supporter
  • *
  • Pioneer
  • *
  • Wiadomości: 31
  • Kartoteka
  • Siła reputacji: 8
  • dyżurny pracownik torowy
  • Distance Travelled: 492km
  • Trains Routed: 1436
Re: Radowice
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Maj 2016, 20:48:56 »
Bardzo ładna stacja ;)  Szkoda, że bez drutu, ale takie stacje mają swój urok 8)

Offline shafter

  • Tester
  • Developer
  • Tester
  • Supporter
  • *
  • Wiadomości: 361
  • Kartoteka
  • Siła reputacji: 189
  • shafter prezesshafter prezesshafter prezesshafter prezesshafter prezesshafter prezesshafter prezesshafter prezesshafter prezesshafter prezesshafter prezesshafter prezes
  • Distance Travelled: 5198km
  • Trains Routed: 1496
Re: Radowice
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Maj 2016, 02:47:24 »
Z dzisiaj. Stacja naprawde śliczna.
« Ostatnia zmiana: 22 Maj 2016, 03:01:25 wysłana przez shafter »

Offline dyżurny

  • Supporter
  • *
  • Pioneer
  • *
  • Wiadomości: 31
  • Kartoteka
  • Siła reputacji: 8
  • dyżurny pracownik torowy
  • Distance Travelled: 492km
  • Trains Routed: 1436
Re: Radowice
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Maj 2016, 07:23:13 »
@UAZownik możesz zmienić napis na Rd lub Radowice na nastawni bo te ### nie wygląda ładnie :D

Offline UAZownik

  • Global Moderator
  • Pioneer
  • *
  • Supporter
  • *
  • Wiadomości: 332
  • Kartoteka
  • Siła reputacji: 139
  • UAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezes
  • Dobry, sceneria do kontroli!
  • Distance Travelled: 2183km
  • Trains Routed: 1003
Re: Radowice
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Maj 2016, 22:06:33 »
Mogę zmienić - z resztą jeszcze kilka drobniejszych mankamentów znalazłem, więc niebawem ukaże się poprawka - ale albo coś źle robię, albo jestem ciut niedouczony. Za opis nastawni odpowiada wpis nazwy scenerii, tj pierwsza linijka w .sc?

A z drugiej strony - siedząc na nastawni i tak tego nie widać ;D
„Każdy pracownik kolejowy, którego czynności związane są z ruchem pociągów i wykonywaniem manewrów, powinien znać szczegółowo
»Instrukcję o sygnalizacji«."

Automatyk, drogowiec i ruchowiec z zamiłowania.

Offline bartek

  • Supporter
  • *
  • Pioneer
  • *
  • Wiadomości: 318
  • Kartoteka
  • Siła reputacji: 14
  • bartek dróżnik obchodowybartek dróżnik obchodowy
  • Distance Travelled: 208km
  • Trains Routed: 153
Re: Radowice
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Maj 2016, 22:20:31 »
A w czasie robienia za zwrotniczego?
Nie, napis na nastawni jest w jej linijce.

Offline kam55

  • Global Moderator
  • Pioneer
  • *
  • Supporter
  • *
  • Wiadomości: 278
  • Kartoteka
  • Siła reputacji: 118
  • kam55 prezeskam55 prezeskam55 prezeskam55 prezeskam55 prezeskam55 prezeskam55 prezeskam55 prezeskam55 prezeskam55 prezeskam55 prezeskam55 prezes
  • Organizator sesji
  • Distance Travelled: 3205km
  • Trains Routed: 1775
Re: Radowice
« Odpowiedź #8 dnia: 23 Maj 2016, 22:20:55 »
Za opis nastawni odpowiada wpis nazwy scenerii, tj pierwsza linijka w .sc?

Poszukaj odpowiedzi na pierwszych stronach tematu zbiorczego o instrukcji do edytora. Tam powinno być napisane co dokładnie w której linijce.

Zalecam pierw przewałkować każdemu ten dość chaotyczny, ale obszerny w wiedzę temat przed zadawaniem pytań na forum o edytor.
--->>> TARNÓW<<<---

Offline bartek

  • Supporter
  • *
  • Pioneer
  • *
  • Wiadomości: 318
  • Kartoteka
  • Siła reputacji: 14
  • bartek dróżnik obchodowybartek dróżnik obchodowy
  • Distance Travelled: 208km
  • Trains Routed: 153
Re: Radowice
« Odpowiedź #9 dnia: 23 Maj 2016, 22:46:11 »
Dokładnie to nawet ten post.

Offline WindowsKillerPL

  • Supporter
  • *
  • Wiadomości: 78
  • Kartoteka
  • Siła reputacji: 19
  • WindowsKillerPL zwrotniczyWindowsKillerPL zwrotniczyWindowsKillerPL zwrotniczy
  • Neko-chan
    • Nekosoft
  • Distance Travelled: 596km
  • Trains Routed: 185
Re: Radowice
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Maj 2016, 23:11:33 »
Sceneria bardzo fajna, ale problem zaczyna się gdy sąsiednie stacje mają tylko szlaki zelektryfikowane.
Pragotron - v. 0.1.2.55
Magnolia - jednak dodaję kolejną część by mieć więcej zabawy. Teraz trzeba zrobić tak, by nie przypominała Grabu i dać do sprawdzenia, może będzie też ładna lista błędów do poprawy. I potem dorobić otoczenie.
Korzysta ktoś z bbs-ów?

Offline UAZownik

  • Global Moderator
  • Pioneer
  • *
  • Supporter
  • *
  • Wiadomości: 332
  • Kartoteka
  • Siła reputacji: 139
  • UAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezes
  • Dobry, sceneria do kontroli!
  • Distance Travelled: 2183km
  • Trains Routed: 1003
Re: Radowice
« Odpowiedź #11 dnia: 19 Czerwiec 2016, 13:05:05 »
Edit 19.06.2016:
- poprawa ograniczeń prędkości
- podmiana peronu na ziemny
- urozmaicenie placu ładunkowego
- dodanie nazwy stacji na nastawni
- zmiana napędu rozjazdu nr 1 na scentralizowany
- ujednolicenie torowe szlaków
- inne drobne poprawki

Aktualny numer scenerii: 1da45a88.sc
„Każdy pracownik kolejowy, którego czynności związane są z ruchem pociągów i wykonywaniem manewrów, powinien znać szczegółowo
»Instrukcję o sygnalizacji«."

Automatyk, drogowiec i ruchowiec z zamiłowania.

Offline UAZownik

  • Global Moderator
  • Pioneer
  • *
  • Supporter
  • *
  • Wiadomości: 332
  • Kartoteka
  • Siła reputacji: 139
  • UAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezesUAZownik prezes
  • Dobry, sceneria do kontroli!
  • Distance Travelled: 2183km
  • Trains Routed: 1003
Re: Radowice
« Odpowiedź #12 dnia: 18 Sierpień 2016, 13:18:08 »
Edit 18.08.2016:
- poprawka maksymalnej ilości userów na stacji

Aktualny numer scenerii: 7d719392.sc
„Każdy pracownik kolejowy, którego czynności związane są z ruchem pociągów i wykonywaniem manewrów, powinien znać szczegółowo
»Instrukcję o sygnalizacji«."

Automatyk, drogowiec i ruchowiec z zamiłowania.

Offline Mlody

  • Supporter
  • *
  • Wiadomości: 10
  • Kartoteka
  • Siła reputacji: 6
  • Mlody pracownik torowy
  • Distance Travelled: 2019km
  • Trains Routed: 76
Odp: Radowice
« Odpowiedź #13 dnia: 17 Marzec 2017, 20:14:54 »
Czy stacja będzie przystosowana do nowej wersji??? chętnie bym podyżurował i pojeździł na tej stacji

Offline jakubg1

  • Supporter
  • *
  • Pioneer
  • *
  • Wiadomości: 738
  • Kartoteka
  • Siła reputacji: 8
  • jakubg1 pracownik torowy
  • Jestem na diecie... ...postowej.
  • Distance Travelled: 1341km
  • Trains Routed: 340
Odp: Radowice
« Odpowiedź #14 dnia: 18 Marzec 2017, 11:43:56 »
UAZownik wszystkie swoje scenerie dostosowuje do 0.91p2, więc i tej możemy się spodziewać w najbliższym czasie.

http://img.uetam.pl/image/tHwn
Koniec z TD2 na zawsze. Zbyt słaby komputer, a w związku z nowymi wymogami procesor ucierpiałby 1000razy bardziej