Autor Wątek: Bug/Błąd: Brak połączenia z internetem / Odwołanie do obiektu nie zostało ustawione  (Przeczytany 537 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gram28

  • User
  • Wiadomości: 23
  • Siła reputacji: 26
  • Gram28 nastawniczyGram28 nastawniczyGram28 nastawniczyGram28 nastawniczyGram28 nastawniczy
  • Szukać w czymś rozwiązania to podstawa
  • Distance Travelled: 650 km
  • Trains Routed: 165
Witam.

Podczas startu launchera wyskakują 2 błędy Brak połączenia z internetem oraz Odwołanie do obiektu nie zostało ustawione

Połączenie z internetem mam więc nie ogarniam o co chodzi. Co do drugiego błędu domyślam się że chodzi o jakiś obiekt z gry lub coś ale pewny nie mogę być.


Pozdrawiam i z góry dzięki
Ludzie pamiętają kiedy zrobisz coś złego, ale nie pamiętają gdy robisz coś dobrego.


Offline Gram28

  • User
  • Wiadomości: 23
  • Siła reputacji: 26
  • Gram28 nastawniczyGram28 nastawniczyGram28 nastawniczyGram28 nastawniczyGram28 nastawniczy
  • Szukać w czymś rozwiązania to podstawa
  • Distance Travelled: 650 km
  • Trains Routed: 165
Odp: Brak połączenia z internetem / Odwołanie do obiektu nie zostało ustawione
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Kwiecień 2019, 13:27:03 »
No dobra sprawdziłem.

Proxy: OK
Ping: Błąd
Port 443: Port 9640: Port 9650:



Dodano: 15 Kwiecień 2019, 18:37:34


I jedyny zielony kolor widze tam gdzie jest status proxy.


Ludzie pomóżcie, macie zajepsistych adminów i nikt nie pomoże. reinstalla nie zrobie bo przy próbie zalogowania wyskakuje brak połączenia z internetem a posiadam połączenie.


Czy to może być wina internetu??
« Ostatnia zmiana: 15 Kwiecień 2019, 18:37:34 wysłana przez Gram28 »
Ludzie pamiętają kiedy zrobisz coś złego, ale nie pamiętają gdy robisz coś dobrego.

Offline xoorbes

  • Developer
  • Supporter
  • *
  • Wiadomości: 110
  • Siła reputacji: 55
  • xoorbes dyrektorxoorbes dyrektorxoorbes dyrektorxoorbes dyrektorxoorbes dyrektorxoorbes dyrektorxoorbes dyrektorxoorbes dyrektorxoorbes dyrektorxoorbes dyrektorxoorbes dyrektor
    • Blender Development Fund
  • Distance Travelled: 6984 km
  • Trains Routed: 140
Odp: Brak połączenia z internetem / Odwołanie do obiektu nie zostało ustawione
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Kwiecień 2019, 18:42:22 »
Bardzo dziwne. Jeżeli ping daje błąd, no ale może masz tak powycinane na firewallu. Tak czy siak: masz zablokowane wyjście do internetu. Być może korzystasz z jakiegoś VPNa, może masz jakiegoś operatora (np. szkoła) który blokuje porty.

Żeby symulator działał, to porty 443, 9640 i 9650 musza zwrócić status "OK". Możliwe, że masz firewalla ustawionego tak, że wszystko domyślnie blokuje, a odblokowujesz poszczególne aplikacje (np przeglądarkę masz odblokowaną, a resztę już nie)- nie jest to domyślne zachowanie windowsa, więc ciężko mi tutaj wyrokować, gdzie konkretnie jest problem.

W pierwszej kolejności, pytanie czy korzystasz z VPNa, jeżeli nie, problemu szukałbym w ustawieniach firewalla, wyłącz go globalnie, wyłącz też wszystkie antywirusy które masz i sprawdź wtedy porty i symulator, jak pójdzie, to blokuje Ci firewall, lub antywirus. Jak blokuje firewall, to wystarczy dodać aplikacje traindriver2 do zaufanych. Jak antywirus, to pewnie też gdzieś jest podobne ustawienie.

Jedna uwaga, jeżeli dodasz traindriver2 jako aplikację zaufaną, to skrypt będzie nadal zwracał błąd, ale sama aplikacja powinna już się  łączyć.

Offline Gram28

  • User
  • Wiadomości: 23
  • Siła reputacji: 26
  • Gram28 nastawniczyGram28 nastawniczyGram28 nastawniczyGram28 nastawniczyGram28 nastawniczy
  • Szukać w czymś rozwiązania to podstawa
  • Distance Travelled: 650 km
  • Trains Routed: 165
Odp: Brak połączenia z internetem / Odwołanie do obiektu nie zostało ustawione
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Kwiecień 2019, 20:44:04 »
No spoko pokombinuje z firewallem a vpn nie mam.

Dodano: 16 Kwiecień 2019, 12:53:59


dalej nic. Reinstall nie idzie. nwm co mam robić
« Ostatnia zmiana: 16 Kwiecień 2019, 12:53:59 wysłana przez Gram28 »
Ludzie pamiętają kiedy zrobisz coś złego, ale nie pamiętają gdy robisz coś dobrego.